Att sakna en kram

Att sakna en kram20 sekunder. En kram som varar under sådan tid sänker stress och oro och ger trygghet och lugn. Att för en liten stund vara välgörande innesluten i någons armar.

Jag har sett människor börja gråta av beröringen under en massage och jag har någon gång själv upplevt att jag varit nära att göra det samma. Ett basalt behov som i beröring genom en kram och att sakna den uttalar sig i både kropp och tanke men den starka reaktionen blir ändå oväntad.

”Det är väl bara att be om en kram”. Det är nog inte alltid så, att den jag vill be finns där jag själv är och ibland finns det just inte någon alls att vilja fråga.

När jag i rusningstider passerar en tunnelbaneperrong eller en busstation känns en atmosfär av trötthet. En anpassning, ett tempo, ett framåt. Det finns såklart många andra platser där samma fenomen går att märka.

Där finns den vars barn för länge sedan flyttat ut och numera bara sällan hälsar på, där finns den nyinflyttade som ännu inte känner någon, där finns den lämnade, där finns den äldre och lite bortglömde. Jag vet inte vem som är vem men de lär finnas där. De som saknar en kram.

Annonser

2 reaktioner på ”Att sakna en kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s